Кадър CBS NewsИзпълниха смъртната присъда на американката Лиза Монтгомъри, убила през

...
Кадър CBS NewsИзпълниха смъртната присъда на американката Лиза Монтгомъри, убила през
Коментари Харесай

Екзекутираха жена в САЩ за убийство на бременна

Кадър CBS News

Изпълниха смъртната присъда на американката Лиза Монтгомъри, умъртвила през 2004 година бременна жена. Изпълнението на най-тежкото наказване в Съединени американски щати се случва за първи път от 70 години насам, написа The New York Times, представен от

Присъдата трябваше да бъде изпълнена на 8 декември в Индиана. След като смъртното наказване беше отсрочено за 12 януари, на 11 януари съд в Индиана още веднъж отсрочи осъществяването на присъдата заради душевен проблеми на наказаната.

Върховният съд обаче анулира това решение късно на 12 януари. Екзекуцията е осъществена посредством смъртоносна инжекция в пандиза Terre  Hot. Жената умря на 13 януари в 1.31 локално време.

Адвокат Кели Хенри съобщи, че американските управляващи са нарушили закона, защото дамата е имала душевен проблеми.

Преди 16 години историята на 23-годишната Боби Джо Стинет потресе цяла Америка.



Заедно с мъжа си те очаквали бебе и се издържали от даването на териери чартърен. Бъдещата майка събирала клиенти по мрежата и по този начин попаднала на 36-годишната Монтгомъри, която също така й се показала като бременна. Двете си чатили известно време, ходели дружно на кучешка галерия, а на 16 декември 2004 Боби я поканила да види нови дребни кученца. Дали килърката е взела решение за закононарушението още преди да пристъпи прага или нещо в държанието на Боби я е проковирало, по този начин и не излиза наяве. Но доказателствата са ясни – Монтгомъри изтръгва кабела на домашния телефон, връзва с него устата на бъдещата майка, взима кухненски нож, разрязва корема, скъсва пъпната шнур и изважда бебето, а след това удушава майка му.

Зловещото ликвидиране е разкрито първо от майката на жертвата. Няколко часа по-късно тя идва в дома обезпокоена, че не може да се свърже с щерка си. Влизайки в къщата и виждайки мъртвата си щерка, обляна в кръв и изкормена, припада. По-късно се съвзема и вика полицията. Първоначално органите на реда се насочват към различен подозрителен клиент,  задържат го, само че бързо схващат, че са на неверна диря. В Мисури стотици доброволци се включват в издирването на бебето, ревизират сметищата, всички кофи за отпадък, сиропиталищата. Докато ровят в компютъра на мъртвата, се натъкват на кореспонденцията с другата бременна жена, откриват адреса й, само че никой не им отваря. Разбиват входната врата и остават шокирани от видяното: Лиза Монтгомъри седяла индиферентно на дивана, гледала новините за убийството и люлеела в ръцете си бебе. Обяснила на служителите на реда, че го е родила преди дни и го гледала сама, по тази причина не можела да го остави, с цел да отвори вратата. Полицаите преровили всички лечебни заведения, само че по този начин и не разкрили името нито на майката, нито на детето. Задържали я, създали и ДНК- тест на бебето. Както се очаквало, то не било нейно, а на убитата майка.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР